Följderna när våra förtöjningar inte räcker till

 

I början av oktober 2008 blev det varning för storm på Västkusten. Stormen kom mycket riktigt och den blev kortvarig men våldsam.   Det var natten mellan den 4 och 5 oktober som stormen drog in och kulminerade under sennatten för att redan tidigt på morgonen börja avta.
  Ägaren till den här båten säger att han kollat att akterlinorna inte tillät båten att gå in i bryggan men linorna sträcktes tydligen och nu blir det reparation.
Redaktörens egen segelbåt som ligger i ett utsatt läge vid stora bryggan slet av en 22 mm grov tamp av långtrådigt polyestersilke, en lina som var vald för att den är känd för att vara stark. Som väl var fanns en ännu grövre reservlina som tog över.  
  De två segelbåtarna ytterst vid A-bryggan gungade så våldsamt att den yttre båtens mast slog ner på den andra och slog bort windexen, radarreflektorn och värst av allt demolerade ett dyrbart vindinstrumen som visserligen hänger kvar men är böjt i fel vinkel och instrumentet registrerar ingenting längre. Dessutom har det visat sig senare att även TV-antennen hade slagits sönder.

 

Startsidan