Marinfestival i Halmstad

Sedan några år tillbaka brukar det vara en så kallad Marinfestival i Halmstad i juli månad. I år (2008) går den av stapeln den 17 - 20 juli.

Som vanligt kommer ett antal segelfartyg och i år kommer världens största seglande traditionsfartyg, den ryska fyrmastade barken Sedov. För en liten avgift får man gå ombord och titta och har man lust att fara ut med ett riktigt skepp så kan man göra det med något av de andra skeppen som kommer att vara på plats.

Bilderna är tagna under en segeltur med danska galeasen Haabet. När vi gick ut ur Halmstads hamn mötte vi självaste skeppet Götheborg som var någon dag försenat till Halmstad därför att man haft hårt blåsande i Bohuslän.

När man far ut med något av skeppen får man gärna hjälpa till med segelhanteringen. Galeasen Haabet satte fem stora segel och det var många "snören" att dra i!

 

Som du ser var Götheborgs rår tomma på segel, hon kom med reducerad besättning.

Under festivaldagarna händer en massa saker som du kan läsa om på nedanstående länk. Det finns utställningar, mat av alla de slag, visning av skepp och lotsbåtar, musikuppträden och mycket annat.

Skeppen trängs längs kajerna och de kommer från en hel rad olika länder.

Tar du båten dit så går det att ligga mitt inne i stan även om priserna är höga, det finns ju en hamn längre ut vid Nissans mynning också men då får man betydligt längre till begivenheterna.  
http://www.destinationhalmstad.se/websites/site6/sd_page/13/1/index.php  
   
   
   
   

 

 

Startsidan