Glommens gästhamn

Kommer du ute från havet är det bara att gå rakt in i hamnen. Kommer du från norr eller söder så gå inte för nära stenreven utanför Morups Tånge fyr eller utanför Glumudden. Går du för nära grundar det upp snabbt.

Förtöjning: Pålar/Bommar (röda-gröna skyltar!), ibland längs med lägre pontonbryggor (i så fall - sänk fendrarna ordentligt!)

Ingen förtöjning på utsidan av den första pontonen däremot ligger man riktigt bra på insidan av densamma! Där har ordentligt stora båtar legat tryggt.

Hamndjup: cirka 2,5 meter, i trålarbassängen cirka 4 meter

Glommen har under många år varit en hamn där man övernattat på sin färd mot norr eller söder längs den svenska västkusten. Efterhand som vårt samhälle börjar växa till och hamnen blir allt bättre hoppas vi också att Glommen ska kunna besökas för sin egen skull. Servicen har på senare år också förbättrats avsevärt.

Det går att ha det riktigt trevligt när man ligger i Glommen. Skulle det vara något du behöver hjälp med eller vill fråga om så tveka inte att ta kontakt med någon i hamnen. Det finns oftast någon av våra medlemmar på plats eller ring till någon av dem som du hittar telefonnumret till här på siten eller på anslagstavlan i hamnen.

Här får du ett par telefonnummer du kan ringa om det behövs:

Ragnar: 0346 - 926 67

Christer: 070 - 6896101

Hamnen

Service

Samtidigt som du betalar din hamnavgift får du också en kod till kodlåset på den lilla byggnaden ovanför hamnen där det finns både toaletter och dusch. Behöver du handla livsmedel så går du upp till kiosken Solsidan eller en liten bit längre till Konsum. Vill du ta bussen in till Falkenberg så har vi bussens hållplats och tillika vändplats strax ovanför hamnen.

Bastu i Samlingslokalen (nästan mittemot Kiosken)hålles öppen fredagar för damer kl 15-17 och för herrar kl 17-19, pris 30 kronor.

Diesel på förfrågan genom Båtklubben

Dusch (myntautomat), Toalett och Tvättmaskin i hygienbyggnaden ovanför gästhamnen

Elektricitet och Färskvatten, på bryggorna

Kafé och restaurang i kiosken Solsidan strax ovanför hamnen. Solsidan har nu även trådlöst nätverk som du kan få koden till vid ett besök där.

Livsmedel i COOP NÄRA och i Café-Restaurang Solsidan

Post och Kassaservice i COOP NÄRA

Trailerramp i östra delen av hamnen

Till startsidan


 

Glommen - en utpost i havsbandet

Ute på den vindpinade udden vid Glumstenen kan du känna sambandet med historien om du står där och tänker på att här landsteg de norska vikingarna år 1061. Kan du föreställa dig det? Visst är det fantasieggande att göra ett försök att se historien framför sig.

I Glommen befinner du dig på en plats som länge har livnärt både fiskare och bönder på vad hav och mark har kunnat ge.

Stämningen en sommarkväll när solen sakta sänker sig i väster är fulländad.